Elke zondagmiddag Live Jazz in RAECKS

 

De locatie

De locatie

RAECKS is gevestigd in een gemeentelijk monument; oorspronkelijk een motor- en autoshowroom aan de Raaks, op de hoek van de Zijlvest, middenin Haarlem.

Als je de gevel goed bestudeert zie je direct onder beide trapgevels een bewerkte mergelsteen ingemetseld. De rechter is het gezicht van een automobilist met stofbril anno 1906 en de linker is het in doeken gepakte gezicht van zijn vrouwelijke passagier. Het pand is in 1905 ontworpen door de bekende Haarlemse architect Jacob van den Ban en is in opdracht van rijwielfabrikant en auto-importeur J.W. Koopman in 1906 gebouwd (meer info hier).

Proeven

Proeven

Theoretische kennis van wijn is natuurlijk interessant, maar zelf tappen, kijken, ruiken, proeven en beleven is natuurlijk veel leuker.

De Engelsen zeggen The proof of the pudding is in the eating en dat geldt zeker ook voor het drinken van wijn, want er zijn zoveel soorten, druiven, streken en stijlen, dat een mensenleven te kort is om alles te kunnen proeven.

Maar we laten ons niet ontmoedigen en proeven dapper voort, want het plezier zit 'm niet in de bestemming, maar vooral in de reis ernaartoe. Santé!

RAECKS Live

RAECKS Live

Haarlem Jazz 2017 is de vuurdoop voor RAECKS LIVE, de eerste optredens in ons café, maar zeker niet de laatste! Hou onze site in de gaten voor meer activiteiten in RAECKS café.
Heb je suggesties of wil je zelf graag optreden? Laat het ons weten.

RAECKS hip & happening

RAECKS hip & happening

RAECKS is hip & happening, maar ook huiselijk en gezellig en om dat te onderstrepen, organiseren we elke eerste dinsdag van de maand een spelletjesavond. Vanaf 17:30 uur kun je binnenvallen en serveren we aan onze stamtafel een zelfgemaakte soep met brood & sla*. Eenvoudig, gezond en lekker.

Lees meer
Voor de bierliefhebbers

Voor de bierliefhebbers

Veel mensen kennen RAECKS van onze bijzondere wijnbar, maar in ons café hebben we PERONI, Weizen en Meantime I.P.A. op tap en o.a. Texels Skuumkoppe, Filou en Grimbergen Blond, Dubbel & Trippel op fles, zodat ook bierliefhebbers niks tekort komen! Overigens hebben we ook prima huiswijnen in het café!

Wijn

Wijn

RAECKS wijnbar is een proeflokaal voor iedereen. Van beginnende liefhebber tot geoefende consument en zelfs vinologen, wijnimporteurs en andere kenners vinden inspiratie in het steeds wisselende assortiment.

Over smaak valt niet te twisten, over kwaliteit wel en daarom hebben we alleen de beste. Wij helpen je graag bij het vinden van je favorieten.

Wijn is cultuur, als kunst, theater & muziek. Om het leven te vieren. Voor de borrel of juist bij een heerlijk diner. RAECKS wijnbar wil inspireren, informeren en amuseren!