Over Hotel RAECKS

Van 7:30 – 00:00 uur zijn wij onze gasten graag van dienst in de receptie, het café of op ons zonnige terras.

In de avond kunt u zich met behulp van de lift comfortabel terugtrekken op uw kamer met TV en uitstekende WIFI verbinding, maar nog leuker is het om de stad te proeven, of beneden in het café of de wijnbar een mooi glas wijn te drinken en te mixen met de lokale bevolking. Alles is zo dichtbij dat je naar je bed kunt kruipen.

Hotel RAECKS is gehuisvest in een gemeentelijk monument uit 1906. De gevel is ontworpen door de bekende architect Jacob van den Ban, in opdracht van fietsenfabrikant (en importeur van rijwielen, motoren en de allereerste automobielen!) de heer J.W. Koopman. Hij importeerde o.a. het later beroemd geworden automerk Minerva uit Belgie, opgericht door de in Amsterdam geboren Silvain de Jong.

Daar waar nu op de hoek van de Zijlvest met de Raaks wijn wordt geproefd, stonden begin vorige eeuw legendarische merken als Triumph, Minerva, Peugeot, Spyker en Harley-Davidson in de etalage te blinken. En dat maakt deze plek zelfs tot één van de eerste autoshowrooms in Nederland! De zandstenen afbeeldingen van de automobilist met stofbril, pet en shawl en het ingepakte gezicht van de vrouwelijke bijrijder naast hem (beiden te zien pal onder de trapgevels op tien meter hoog) zijn nog de stille en subtiele getuigen van dit roemruchte automobielverleden in de Haarlemse binnenstad.