RAECKS wijnen


Het Concept

Het Concept

In onze dispenser staan 32 flessen wijn, waaruit je zelf een glas kunt tappen. De wijn is op precies de goede temperatuur en je kunt kiezen voor een heel glas, een half glas of alleen een proefglaasje. Vervolgens kun je ruiken, proeven en vergelijken.

Hef het glas met vrienden en vergroot ondertussen je wijnkennis. Vind je favoriete druif, streek of stijl en bedenk dat elke wijn online beschikbaar is. Natuurlijk hebben we in onze webshop speciale prijzen voor thuis of kantoor.

Wijn

Wijn

RAECKS wijnbar is een proeflokaal voor iedereen. Van beginnende liefhebber tot geoefende consument en zelfs vinologen, wijnimporteurs en andere kenners vinden inspiratie in het steeds wisselende assortiment.

Over smaak valt niet te twisten, over kwaliteit wel. Daarom hebben we alleen de beste. Wij helpen je graag bij het vinden van je favorieten.

Wijn is cultuur, als kunst, theater & muziek. Om het leven te vieren. Voor de borrel of juist bij een heerlijk diner. RAECKS wijnbar wil inspireren, informeren en amuseren!

Proeven

Proeven

Theoretische kennis van wijn is natuurlijk interessant, maar zelf tappen, kijken, ruiken, proeven en beleven is natuurlijk veel leuker.

De Engelsen zeggen The proof of the pudding is in the eating en dat geldt zeker ook voor het drinken van wijn, want er zijn zoveel soorten, druiven, streken en stijlen, dat een mensenleven te kort is om alles te kunnen proeven.

Maar we laten ons niet ontmoedigen en proeven dapper voort, want het plezier zit 'm niet in de bestemming, maar vooral in de reis ernaartoe. Santé!

Waarom wijn uit een apparaat

Waarom wijn uit een apparaat

Wijn moet op de juiste temperatuur worden geproefd en gedronken. Dat luistert erg nauw. Als de wijn te koud is, komen aroma’s niet goed los en proef je een vlakke wijn. Is wijn te warm, dan geurt deze log en vermoeid. In onze dispenser is wijn altijd op de goede temperatuur!

Wijn is kwetsbaar. Teveel contact met de buitenlucht is niet goed, want zodra de kurk of dop van de fles is, versnelt de oxidatie en dat gaat ten koste van de smaak!

In onze dispenser wordt de wijn in z’n eigen fles met een laagje stikstof beschermd tegen de ongewenste werking van zuurstof, zodat deze lang in topconditie blijft.

Hoe krijg ik zo’n kaartwijn in mijn glas

Hoe krijg ik zo’n kaartwijn in mijn glas

  1. RAECKS medewerkers maken graag een kaart voor je aan of waarderen deze op met een tegoed van bijvoorbeeld € 10,00 of € 50,00.
  2. Pak een wijnglas in de wijnbar en kies een wijn. Vraag gerust ons advies! We vertellen je met plezier over de wijn en bij veel wijnen hoort een leuk verhaal!
  3. Steek je kaart in de gleuf van de dispenser en hou het glas onder de tap. Druk dan op de knop voor de gewenste hoeveelheid; een proefslok (30 ml), een half glas (60 ml) of een heel glas (125 ml). De wijn wordt geserveerd en het avontuur kan beginnen. Santé!

De locatie

De locatie

RAECKS is gevestigd in een gemeentelijk monument; oorspronkelijk een motor- en autoshowroom aan de Raaks, op de hoek van de Zijlvest, middenin Haarlem.

Als je de gevel goed bestudeert zie je direct onder beide trapgevels een bewerkte mergelsteen ingemetseld. De rechter is het gezicht van een automobilist met stofbril anno 1906 en de linker is het in doeken gepakte gezicht van zijn vrouwelijke passagier. Het pand is in 1905 ontworpen door de bekende Haarlemse architect Jacob van den Ban en is in opdracht van rijwielfabrikant en auto-importeur J.W. Koopman in 1906 gebouwd (meer info hier).